Jacobs - magia aromatu, który zbliża
Latte Macchiato? Espresso czy cappucino? Cokolwiek, byle z Jacobs! Początki marki prowadzą do Niemiec, do roku 1895. To wtedy właśnie 26-letni Johann Jacobs
otworzył sklep kawowy w Bremen. Postanowił w nim, jako jeden z pierwszych na świecie palić ziarna, by jego klienci mogli otrzymywać świeżą kawę najwyższej jakości. Już w 1906 otworzył dużą palarnię kawy, a w 1913 zarejestrował markę Jacobs. Marka szybko zdobywała popularność. W 1920 roku zaczęto realizować zamówienia pocztowe, a w 1960 r, syn Johanna - Walter Jacobs posiadał już 1000 samochodów rozwożących kawę Jacobs do 60 000 odbiorców w całych Niemczech. Od 1970 roku, gdy pieczę nad marką objął koncern Kraft Foods (dzisiejszy Mondelez) rozpoczęła się międzynarodowa kariera marki. Pielęgnacja tradycji i dbałości o szczegóły na każdym etapie produkcji kawy - od wyboru ziaren, ich przechowywania, palenia do pakowania sprawiła, że miliony ludzi na całym świecie zauroczył bogaty aromat i wspaniały smak, który stał się idealnym sposobem na spędzanie wspólnych chwil, niezależnie od okazji.