Zarejestruj swój ekspres i otrzymaj rabat w wysokości 20€

Brewer Registration

Espresso Biscotti
  • Przygotowanie: 45 minut
  • Pieczenie: 25 minut
  • Porcji: 40
  • 1 kapsułka kawy CARTE NOIRE CAFE LONG DELICAT
  • 250 g mąki
  • 1 łyżka stołowa proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 1 jajko
  • 150 g cukru
  • 1 łyżka stołowa startej skórki cytryny
  • 25 g startych na proszek migdałów
  • 25 g mielonych migdałów
  • 50 g całych migdałów
  • 1 Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Przygotuj kawę CARTE NOIRE CAFE LONG DELICAT w Twoim ekspresie TASSIMO i zostaw do ostygnięcia.
  • 2 Wymieszaj dokładnie mąkę, proszek do pieczenia i sól. Oddziel białka od żółtek. Ubij białka na sztywno. Dodaj żółtka, cukier, skórkę cytryny i schłodzoną kawę do przygotowanej mieszanki. Za pomocą miksera ubij wszystkie składniki do momentu aż ciasto stanie się kruche.
  • 3 Dodaj pianę z białek i wymieszaj za pomocą miksera. Ciągle mieszając powoli dodawaj starte na proszek, mielone i całe migdały. Uformuj rulony o grubości ok. 3 cm na płaskiej powierzchni lekko posypanej mąką. Jeśli ciasto się zbytnio klei, dodaj więcej mąki. Umieść rulony na papierze do pieczenia, a następnie całość umieść na blasze. Piecz ok. 20 minut.
  • 4 Wyjmij ciasto z piekarnika i potnij je na kawałki o grubości 1-2 cm za pomocą ostrego noża. Uważaj, żeby się nie poparzyć. Ponownie ułóż kawałki na blasze, pozostawiając między nimi odstępy. Piecz jeszcze 5 minut. Pozostaw ciasteczka do wystygnięcia i delektuj się nimi w towarzystwie Twojej ulubionej filiżanki kawy CARTE NOIRE.
  • Nasza rada: Do ciasteczek możesz również dodać cynamon lub kardamon, żeby zróżnicować ich smak.

Produkt używany w tym przepisie możesz kupić: